Razpis za panožne športne šole

Košarkarska zveza Slovenije je objavila razpis za nacionalne panožne športne šole za obdobje med letoma 2020 in 2024. Rok za oddajo vlog je 22. januar 2020 do 15. ure.

Znani termini taborov Košarkarske zveze Slovenije

Košarkarska zveza Slovenije bo tudi letos organizirala tradicionalne in med mladimi zelo priljubljene poletne košarkarske tabore. Fantje in dekleta se bodo družili v Postojni, najmlajši košarkarji in košarkarice pa se bodo košarkarskih veščin učili v Strunjanu.

Elektra počasi vstaja iz pepela

Pisalo se je leto 2012, ko se je košarkarski klub Elektra v najmočnejšem državnem in tudi pokalnem prvenstvu zavihtel med najuspešnejšo slovensko osmerico.

V ligi NCAA po novem četverica Slovencev

V prvi diviziji ameriškega študentske lige NCAA si je v pretekli sezoni dragocene izkušnje nabiralo kar devet slovenskih košarkarjev, v njeni prihodnji sezoni pa bo slednjih za več kot polovico manj.

Miško Ražnatović na brušenje vzel nov slovenski biser

Devetnajstletni center Jurij Macura in leto mlajši branilec Gregor Glas ne bosta edina slovenska košarkarska upa, ki se bosta v naslednji sezoni kalila v Srbiji. Tam se bo namreč po novem brusil tudi osemnajstletni branilec Rok Radović.

Mladincem uspel veliki preboj v polfinale!

Slovenska moška reprezentanca do 18 let je svoje najboljše predstave očitno prihranila za zaključek evropskega prvenstva divizije A, saj je po Nizozemski v grškem Volosu ugnala še Veliko Britanijo in se s prvim zmagovitim nizom prebila že do samega polfinala!

Nadarjeni Novomeščan po najboljšo sezono v karieri

Slovenski krilni igralec Nik Dragan, ki ga je priznani svetovni spletni portal Eurobasket lansko poletje imenoval za enega od najbolj nadarjenih evropskih košarkarjev letnika 2000, bo športno pot nadaljeval pri Hopsih s Polzele.

Najmlajši slovenski reprezentant se seli v Beograd

Slovenski košarkarski navdušenci bomo morali odslej večjo pozornost namenjati tudi srbski košarki, saj bo v njej svoj razvoj do vrhunskega igralca, poleg Jurija Macure, zaključil tudi naš najmlajši članski reprezentant Gregor Glas.

Prihodnost slovenske košarke se bo razvijala v Srbiji

Srbski košarkarski klub Mega Bemax, ki je v preteklosti kalil tudi danes uspešne centre lige NBA, Srba Nikolo Jokića in Bobana Marjanovića ter Hrvata Ivico Zubca, bo po novem bdel tudi nad obetavnim in prav tako visokoraslim Slovencem Jurijem Macuro.

Znani najuspešnejši slovenski trenerji

Združenje košarkarskih trenerjev Slovenije je s pomočjo več kot 180 njegovih članov izglasovalo najuspešnejše trenerje v slovenski klubski sezoni 2017/18.

Tekmovanja pod okriljem KZS se lahko začnejo

Na včerajšnji seji izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije so njegovi člani z Društvom košarkarskih sodnikov Slovenije dosegli dogovor glede sodniških stroškov, kar z drugimi besedami pomeni, da se sezona 2018/19…