You are currently viewing Kadeti se bodo skušali približati dosežkom mladincev in mlajših članov

Kadeti se bodo skušali približati dosežkom mladincev in mlajših članov

Slovenska moška reprezentanca do 16 let bo danes ob 14.15 uri v bližnjem italijanskem Vidmu začela z nastopi na evropskem prvenstvu divizije A, kjer si bo, tako kot pred njo naši izbrani vrsti do 18 in 20 let, skušala izboriti najmanj obstanek med elito.

Prva ovira naših fantov bodo Turki, ki so na lanskem prvenstvu s prepričljivo zmago nad Francozi (82:59) osvojili odlično 3. mesto, letos pa hrepenijo po še nekoliko bolj žlahtnejšem odličju.

Varovanci selektorja Dejana Gašparina so med pripravljalnih obdobjem spoznali moč obeh favoritov za naslov prvaka in bili poraženi na vseh treh tekmah. Proti Turkom so v Slovenj Gradcu izgubili z 58:82 in s 53:56, proti Francozom pa v Montjeanu sur Loiru klonili s 57:89.

Tedaj so Slovencem največ preglavic povzročali kar 206 cm visoki center Adem Bona, organizator igre Berkay Yilmaz in branilec Hasan Efe Uzun, ki so za Turčijo prispevali kar 65 od njenih 138 točk.

V Slovenj Gradcu so se jim najbolje upirali krilni center David Križanič, center Saša Ciani, organizator igre Jaka Oberlajt in krilo Mark Filip Ivanković, za barve Slovenije pa se bodo na evropskem prvenstvu borili še organizatorji igre Jošt Flerin, Urban Klavžar in Jurij Višnikar, branilec Staš Sivka, krili Jaka Klobučar in Tibor Mirtič ter krilna centra Elmir Haskić in Luka Rudović.

»Za nami je dober mesec dni priprav, na katerih so fantje trdo garali in odigrali osem močnih pripravljalnih tekem. Na prvenstvo odhajamo optimistični in verjamemo, da smo lahko vrhunski, če bo vsak prispeval svoj del v mozaiku, ko bo to najbolj pomembno. Skupina, v kateri smo, je vse prej kot lahka, še zahtevnejša pa je skupina, s katero bomo igrali četrto in hkrati najpomembnejšo tekmo, ki odloča o poti navzgor ali boju za obstanek. Še kako pomembno bo, da bodo fantje, poleg svojega znanja, uporabljali tudi svojo glavo in igrali s srcem za državo, kajti le kot ekipa norih borcev lahko pariramo najmočnejšim. Pred začetkom prvenstva bi se rad zahvalil vsem, ki so bili del programa, a žal ne potujejo na prvenstvo. Za vsakega od njih obstaja velika možnost, da bodo ob dobrem delu napredovali in v bodoče še marsikaj pokazali. Glede na to, da je prvenstvo v sosednjem Vidmu, bi povabil vse navijače, da podprejo naše fante, kajti ob pravem šestem igralcu je vedno večji užitek igrati,« je pred današnjo tekmo s Turčijo povedal Dejan Gašparin.

Slovenija se bo v skupini C zoperstavila še Estoniji (10.8. ob 18.45) in Litvi (11.8. ob 21.00). Obe sta na evropskem prvenstvu divizije A v srbskem Novem Sadu tekmovali tudi lani in osvojili 11. oziroma 7. mesto.

Jan Kropf

foto: FIBA

Sorodni prispevki:

Slovenija osvojila bronasto medaljo!
Mlajši člani tik za prvo deseterico

Dodaj odgovor