You are currently viewing V državnem prvenstvu ni več neporaženih

V državnem prvenstvu ni več neporaženih

Košarkarice Grosuplja so na domači tekmi 7. kola prve slovenske košarkarske lige za ženske gostile vodilno Ježico in ji presenetljivo, a povsem zasluženo prizadejale prvi poraz v sezoni.

Ljubljančanke, ki so veljale za nesporne favoritinje, so izgubile prvič po šestih zaporednih zmagah, Grosupeljčanke, ki so v dvoboj odšle s tremi zaporednimi porazi, pa so pred tem ugnale le Mariborčanke.

Sorodni prispevki: Ježica igra kot prerojena

Obračun so bolje začele gostje in z dvema zaporednima košema Nikoline Delić v 3. minuti povedle s 7:2, potem pa se je razmerje moči hitro zasukalo. Gostiteljice so že kmalu zatem začele zadevati v seriji, na drugi strani igrišča pa povečale tudi intenziteto obrambe. Rezultat tega je bil, da so do konca četrtine dale še 15, prejele pa samo še 4 točke in po prvih 10 minutah vodile s 17:11.

Varovanke trenerja Slavka Duščaka so med preobratom dosegle dve trojki (obe je zadela Lea Mehle), z uspešnimi meti z razdalje pa nadaljevale tudi v drugi četrtini, v kateri so po novih treh trojkah vodstvo v 16. minuti povečale že na 16 točk (29:13), prvi polčas pa po 9. točki Dunje Novovič dobile z izidom 33:22.

Svojo prednost so domačinke v 24. minuti povečale še na velikih 19 točk (41:22) in imele po koncu tretje četrtine 14 točk naskoka (48:34), a to skoraj ni bilo dovolj za zmago, saj smo se v zadnjih 10 minutah le za las izognili novemu preobratu.

Grosupeljčankam se je v četrti četrtini namreč povsem ustavilo v napadu in posledično so do konca srečanja zmogle doseči samo še 5 točk, Ljubljančanke pa so zgrabile priložnost, se z neverjetnim delnim nizom 18:3 (Sara Meden 8, Ema Lapajne 6, Ana Dora Jeras 4) približale na vsega točko zaostanka (53:52) in v zadnjih 13 sekundah imele celo napad za zmago, ki pa so ga nato zapravile z izgubljeno žogo Delićeve.

Obe ekipi sta iz igre metali podpovprečno oziroma manj kot 32-odstotno, met za tri točke pa je prepričljivo dobila zasedba Grosuplja, ki je z razdalje zadela kar 9 od 22 metov (41 %). Pri zmagovalkah je bila prva strelka in najkoristnejša igralka Lea Mehle, ki je z 10 točkami in prav toliko skoki dosegla prvega dvojnega dvojčka v sezoni, pri poraženkah pa je bila s 16 točkami in 6 podajami najbolj učinkovita Sara Meden.

Naslednji dve tekmi 7. kola bosta na sporedu 4. (Akson Ilirija – Maribor) in 18. novembra (Cinkarna Celje – Jasmin Sport Ledita), termin srečanja med Pro-Bit Konjicami in Triglavom pa zaenkrat še ni določen.

1. SKL, 7. kolo:

Sobota, 31. oktober:

GROSUPLJE – JEŽICA 53:52 (17:11, 16:11, 15:12, 5:18)
Mehle 10, Jurečič in Novovič 9, Zoran 7; Meden 16, Dragar in Delić 10, Lapajne 6.

STATISTIKA

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE

Jan Kropf

foto: ŽKK Grosuplje

Dodaj odgovor