You are currently viewing Slovenci za četrtfinale s starimi znanci

Slovenci za četrtfinale s starimi znanci

Slovenska fantovska kadetska reprezentanca je na evropskem prvenstvu divizije A v italijanskem Vidmu na zadnji tekmi prvega dela tekmovanja morala priznati premoč favorizirani izbrani vrsti Litve, zato je v osmino finala napredovala šele kot 12. najuspešnejša ekipa.

Varovanci selektorja Dejana Gašparina so sinoči proti Litovcem izgubili za pičlo točko (64:65), predtem pa premagali Estonce (63:68) in klonili še proti lani bronastim Turkom (52:74).

V skupini C so tako osvojili 3. mesto, v osmini finala pa se bodo zoperstavili Srbom, ki so doslej izgubili le proti lani četrtim Francozom. S Srbi imajo Slovenci še neporavnane račune, saj so se z njimi v osmini finala pomerili že na lanskem prvenstvu v Novem Sadu in bili po slabši igri v prvem polčasu (30:50) na koncu poraženi s 63:88.

Naši fantje so proti Litvi vodili po prvi (19:17), drugi (36:34) in tudi tretji četrtini (54:44), nato pa se jim je met povsem ustavil, njihovi nasprotniki pa so to s pridom izkoristili. V četrti četrtini do dali kar 21, prejeli pa le 10 točk in po trojki Urbana Klavžarja, 7 sekund pred iztekom časa, slavili s 65:64.

STATISTIKA TEKME MED SLOVENIJO IN LITVO

V odločilni periodi igre so Slovenci iz igre metali le s 25-odstotnim metom (1/6 za dve in 2/6 za tri), nič kaj boljša pa nista bila niti njihova natančnost izza črte prostega meta (33,3 % oz. 2/6) in kontrola nad žogo (kar 7 izgubljenih žog).

Takšne napake so zlahka usodne proti kateremu koli tekmecu, kar se zaveda tudi Gašparin, ki bo zato današnji prost dan izkoristil tudi za to, da v igri naše reprezentance izboljša čim več slabosti.

»Fantje so kljub porazu naredili vse za zmago in nič manj si je ne bi zaslužili kot Litva. Žal nam na cono ni stekel met, Litovci pa so izkoristili svojo premoč pod košem. Tekmovanje se zdaj šele začenja, naslednja tekma je v tem trenutku najpomembnejša. Prost dan bomo izkoristili za počitek in pripravo na Srbe.«

Slovenski selektor se bo s svojimi izbranci 6. najboljši napadalni ekipi prvenstva (povprečno 73 točk; Slovenija s povp. 61 točkami na 11. mestu) zoperstavil jutri ob 14.15 uri.

Jan Kropf

foto: FIBA

Sorodni prispevki:

Slovenija z izjemno drugo četrtino do prve zmage
Kadeti se bodo skušali približati dosežkom mladincev in mlajših članov

Dodaj odgovor