You are currently viewing V finalu prvaki in najuspešnejša ekipa sezone

V finalu prvaki in najuspešnejša ekipa sezone

Zaključni turnir Košarkarske rekreativne lige Zasavje se je začel z razburljivim polfinalom, ki je šele po skoraj 300 doseženih točkah dalo imena obeh finalistov letošnje sezone.

Na polfinalnih obračunih so se pomerili hrastniški Barbari in litijski Litus ter trboveljski Oskar in laški Šajspoh Rangersi, v veliko finale pa se je uspelo uvrstiti Hrastničanom in Trboveljčanom.

Najuspešnejši tekmovalci te sezone so tekmece odpravili s 84:66 in si priigrali svoj drugi nastop v finalu, aktualni prvaki pa so izzivalce ugnali s precej bolj tesnih 72:70 in si s tem priborili še svoje četrto zaporedno finale.

Prav tako četrto sezono Košarkarske rekreativne lige Zasavje bosta sklenili tekmi za tretje in prvo mesto. V soboto ob 17. uri bodo parket športne dvorane Osnovne šole Trbovlje sprva zasedli Litusi in Šajspoh Rangersi, po njihovem dvoboju pa se bodo udarili še Barbari in Oskarji.

Obe tekmi si lahko povsem brezplačno ogledate tudi vsi košarkarski navdušenci, zato vas že ob tej priložnosti vabimo na obisk največjega mesta v Zasavju!

Polfinale Košarkarske rekreativne lige Zasavje:

BARBARI – ŠD LITUS 84:66

Barbari: Berčon 17, Tušek 15, Golotič in Kellner T. 9, Deželak Robi in Kumberger 8, Cestnik 7, Deželak Rok 5, Hasanovič 4, Kellnet Ž. 2, Tilinger.

Litus: Zupan 31, Kolenc 14, Seručar 8, Šraj 6, Drnovšek, Peterca in Pestotnik 2, Cirar 1, Muzga.

POSNETEK TEKME

Težko pričakovano polfinale KRLZ so nekoliko bolje pričeli Barbari, ki so že v prvi četrtini kazali večjo željo po zmagi, saj so po prvih desetih minutah vodili z rezultatom 24:12. Ob polčasu so vodstvo še povečali, čemur je velik delež prispeval Boštjan Berčon (17 točk).

V tretji četrtini so se Litusi na kratko približali, za kar je bil najbolj zaslužen njihov najboljši strelec Aljaž Zupan (31 točk).

Zadnjo četrtino so Barbari z dobrim skokom in nekaj lahkimi koši varno pripeljali do konca in si tako priborili svoje drugo finale in priložnost za drugi naslov prvaka. Litusi bodo svojo priložnost za obliž na polfinalni poraz iskali v tekmi za tretje mesto.

OSKAR TRBOVLJE – ŠAJSPOH RANGERS 72:70

Oskar: Božjak 24, Perko 19, Hutar 10, Vozel 8, Grešak 7, Radak in Potrpin 2, Hribšek, Tominšek.

Šajspoh Rangers: Korošec 19, Muzel 14, Fantinato 11, Golob M. in Virant 9, Smiljič 6, Lapornik 2, Kaluder, Požin.

POSNETEK TEKME

V drugem polfinalu smo po pričakovanjih gledali do konca napeto tekmo. Dvoboj drugo- in tretjeuvrščene ekipe po rednem delu se je začel zelo aktivno na obeh straneh, a so ob koncu prve četrtine za 5 točk vodili aktualni prvaki.

V drugi četrtini smo gledali prebujenje Šajspoh Rangersov, ki so po zaslugi Davida Viranta in Aljaža Fantinata ob polčasu vodili za 10 točk. Sledila je serija napak Laščanov, kar sta do dobra izkoristila dvojec PerkoBožjak, ki sta zaostanek prvakov zmanjšala na le 1 točko.

Skozi celotno zadnjo četrtino sta bili ekipi konstantno na minimalni razliki. V tesni končnici so mirnejšo kri ohranili Oskarji, kar jim je prineslo že njihovo četrto zaporedno finale in priložnost za osvojitev tretjega zaporednega naslova prvaka KRLZ. Laščani bodo svojo priložnost iskali v tekmi za tretje mesto.

Jan Kropf

foto: Studioarnola

Dodaj odgovor