You are currently viewing Olimpija utrpela 8. poraz zapovrstjo

Olimpija utrpela 8. poraz zapovrstjo

Košarkarji Petrol Olimpije so na dvoboju 12. kola Lige prvakov doživeli poraz proti Neptunas Klaipedi (74:82).

Moštvo Petrol Olimpije se iz gostovanja v Litvi vrača praznih rok. Ljubljanski košarkarji so v Klaipedi znova prikazali borbeno predstavo, vseskozi ogrožali košarkarje Neptunasa, ki so si že v prvi četrtini priigrali prednost z dvomestnim številom točk, a je četa Aleksandra Nikitovića na koncu na obračunu 12. kola Lige prvakov klonila s 74:82.

Po dobrem začetku tekme, ko je ljubljansko moštvo povsem enakovredno parirala svojim tekmecem, so se košarkarji Neptunasa oddaljili v drugi polovici prve četrtine (29:20), vse skupaj pa še nekoliko nadgradili v tretji četrtini, ko je semafor v Švyturio Areni kazal že 55:42 za domačine. Takrat se je začel neuspešen lov košarkarjev Olimpije, ki so na vse pretege skušali zmanjšati zaostanek in premešati štrene košarkarjem Neptunasa.

Kar dvakrat se je Zmajem uspelo približati zgolj na štiri točke zaostanka, najprej s prostima metoma Mihe Lapornika (69:73), nato pa še po zadeti trojki Jana Rebca (72:76), toda v končnici tekme so domačini znova zaigrali odločneje in se veselili zaslužene zmage (82:74).

STATISTIKA TEKME MED NEPTUNASOM IN OLIMPIJO

Najboljši strelec Olimpije je bil Marvin Jones s 13 točkami (6/7 met iz igre), Jan Špan jih je dodal 11, Luki Šamaniću pa je le en skok zmanjkal do dvojnega dvojčka (10 točk, devet skokov). Zmaji so v Litvi zaigrali brez Mirze Begića (počitek), Domna Lorbka (ni registriran za igranje v Ligi prvakov) in Aleksandra Lazića (osebne zadeve).

Že v petek Petrol Olimpijo čaka nova preizkušnja – v Rogaški Slatini se bodo na tekmi 15. kola državnega prvenstva ob 19.00 pomerili z domačo Rogaško.

Jan Kropf/Petrol Olimpija

foto: Petrol Olimpija

Dodaj odgovor