You are currently viewing Šestkratni državni prvak danes zadnjič na parket

Šestkratni državni prvak danes zadnjič na parket

Dolgoletni slovenski košarkar Dragiša Drobnjak bo danes tudi uradno končal bogato kariero, v kateri je med drugim posegel tudi po naslovu mednarodnega pokala EuroChallenge in kar šestkrat osvojil slovensko državno prvenstvo.

41-letni Kranjčan, ki se je pri nas usidral v srca navijačev Triglava, Krke, Slovana, Olimpije, Šentjurja in Rogaške, v tujini pa si izkušnje nabiral v dresu poljskega Turowa, nemške Albe in belgijskega Oostendeja, bo igralsko pot sklenil v Novi Gorici.

Svojo zadnjo tekmo bo odigral v dvorani Osnovne šole Milojke Štrukelj, na kateri bodo od 15.30 ure dalje nastopili tudi Sani Bečirović, Matjaž Smodiš, Simon Petrov, Marko Maravič in Miha Zupan, ekipi pa bosta vodila Drobnjakov prvi in zadnji članski trener, Martin Gorenc in Damjan Novaković.

»Na to idejo je prišel Miran Franko, ki bo v Novi Gorici danes že dvaindvajsetič organiziral Sončkov dan, ki je namenjen slovenskim in tudi številnim tujim osnovnošolcem. Z njim se poznava že več kot desetletje, saj sem bil po preteklih sezonah stalen gost njegovega poletnega kampa, pred približno štirimi leti pa mi je rekel, če kaj razmišljam o organiziranju poslovilne tekme.

Rekel sem, da ne, saj se nikoli nisem imel za igralca takšnega kalibra oziroma zvezdo, nakar mi je odvrnil, da ima zame en načrt. Sprva nisem bil za, po koncu kariere in njegovi ponovni prošnji, pa sem ponudbo z veseljem sprejel, saj mi je bila zamisel všeč. Miran si je namreč zamislil, da bi za konec Sončkovega dneva organiziral mojo poslovilno tekmo, na kateri bi jaz najprej igral s svojimi prijatelji, v zadnjih minutah pa bi nas postopoma začeli menjavati otroci, vse dokler ne bi na parketu igrali samo še oni. S tem bo moja generacija simbolično predala vajeti košarke v roke mlajše generacije,« je dogodek predstavil Dragiša Drobnjak in se ob tem tudi nam zahvalil za korektno sodelovanje skozi vsa leta.

Kljub slovesu pa priljubljeni “Drole” košarki še ne bo pomahal v slovo. Športno pot bo namreč nadaljeval v vlogi trenerja. Prve izpite je že opravil, minuli teden pa je teoriji začel dodajati še prakso, ki jo je za začetek opravljal pri svojem zadnjem košarkarskem klubu, Rogaški.

Jan Kropf

foto: arhiv Dragiše Drobnjaka; KZS

Dodaj odgovor