You are currently viewing Luka Dončić bo v ligi NBA igral na novem položaju

Luka Dončić bo v ligi NBA igral na novem položaju

V severnoameriški ligi NBA bo danes svoja vrata na stežaj odprlo kar 28 moštev, Dallas Mavericksi in Philadelphia 76ersi pa so se informacij željnim medijem predstavili že v petek.

Na medijskem dnevu v Dallasu sta bila največ pozornosti deležna 40-letni veteran Dirk Nowitzki in 19-letni novinec Luka Dončić, s fotografij in videoposnetkov pa je razvidno, da sta kljub veliki starostni razliki postala že prava prijatelja.

Slovenski košarkarski as je ameriški sedmi sili dejal, da je v Dallasu srečen in da se je z vsemi soigralci zelo hitro ujel. Omenil je, da so ga vsi lepo sprejeli in dodal, da se veseli igranja z Dennisom Smithom, da je v ekipi s še vedno edinim Evropejcem, ki je v ligi NBA presegel mejo 30.000 točk, pa si šteje v prav posebno čast.

Nowitzki mu ni ostal dolžan, saj je o Dončiću povedal, da zaradi vseh njegovih košarkarskih sposobnosti na treningih večkrat pomisli, da igra ob boku 30-letnika in da se Luki in Teličkom obeta odlična sezona.

Talent in marljivost mladega Ljubljančana je pohvalil tudi trener Dallasa Rick Carlisle, novinar ESPN-a Tim MacMahon pa se je dokopal do nadvse zanimive informacije, da bo 200 cm visoki Dončić svojo kariero v ligi NBA začel na položaju krilnega centra.

Preostale položaje v začetni peterki Mavericksov bodo zasedli organizator igre Dennis Smith, branilec Wesley Matthews, krilo Harrison Barnes in center DeAndre Jordan.

Jan Kropf

foto: NBA.com

Dodaj odgovor