You are currently viewing Znani najboljši košarkarji iz osnovnošolskih klopi

Znani najboljši košarkarji iz osnovnošolskih klopi

V sredo, 29. maja, je v dvorani Osnovne šole Antona Martina Slomška na Vrhniki potekal še zadnji turnir letošnje sezone šolske košarke, kjer so se najboljši pomerili za naslov najboljših v državi.

Na sklepnem dogodku sezone je nastopilo 16 ekip učencev in 12 ekip učenk iz celotne Slovenije, ki so si nastop zagotovili na polfinalnih turnirjih.

Pred začetkom tekmovanja je bilo 16 fantovskih ekip razdeljenih v 4 predtekmovalne skupine, iz katerih sta se najboljši dve uvrstili v četrtfinale. Pri dekletih pa je bilo 12 ekip prav tako razdeljenih v 4 predtekmovalne skupine, najuspešnejše so začele v četrtfinalu.

Na koncu je bila pri učencih najuspešnejša OŠ Drska iz Novega mesta (Tian Fluher, Nejc Šuštarič, Izak Testen, Nejc Meglič, Tai Perhavec), ki je v finalu premagala OŠ 8 talcev iz Logatca (Tim Grdadolnik, Jaša Tuljak, Svit Srakar, Matevž Panjan). Tretje mesto je osvojila OŠ Mirana Jarca iz Črnomlja (Jan Bošnjak, Lucas Ježovita, Timotej Mirtič, Aljaž Simčič, Anel Tabakovič).

Pri učenkah je zmagala OŠ Milana Šuštaršiča iz Ljubljane (Brina Daneu, Tamara Stjepanović, Varja Bernot, Viviana Juričan), ki je v finalu, po napeti borbi premagala OŠ Ob Dravinji iz Slovenskih Konjic (Žana Sivka, Aljaša Sodin, Zoja Juhart Korošec, Sara Bračun, Hana Malič). Tretje mesto je zasedla OŠ Škofljica (Kristina Rolih, Hana Delić, Laura Veber, Neli Pečar, Lana Janežič).

Skupno je letos na šolskih tekmovanjih v košarki 3×3 nastopilo preko 260 različnih ekip.

KZS

foto: arhiv Slovenske Košarke