You are currently viewing Slovenci v osmino finala s 3. mesta

Slovenci v osmino finala s 3. mesta

Slovenska izbrana vrsta mladincev je na evropskem prvenstvu divizije A v grškem Volosu na svoji tretji in s tem zadnji tekmi skupinskega dela tekmovanja doživela drugi poraz, zato se bo v osmino finala pognala šele s tretjega najboljšega izhodišča.

Po Franciji (52:66) so izbranci Petra Markovinoviča sinoči morali priznati premoč še gostiteljici Grčiji (54:72), z edino, a zato prestižno zmago nad podprvakinjo Latvijo (73:71) pa boje v skupini C končali na 3. mestu.

Tako kot proti Latvijcem, so bili naši fantje tudi proti Grkom poraženi predvsem zaradi zaletavosti v napadu in nezbranosti v obrambi. Zaradi lastnih napak so tako na tekmi vodili le v prvi četrtini (16:19), po njej pa tudi zaradi zgolj 27-odstotnega meta iz igre (19/68) izgubili še vse ostale periode igre in po zadnjem zvoku sirene klonili z visoko razliko 18 točk (54:72).

V vrstah Slovenije v tretje nihče ni presegel meje 11 točk, točno takšen izkupiček pa sta vknjižila Žiga Samar in Gregor Glas, ki sta bila tako še tretjič zapovrstjo naša najboljša strelca.

Udeleženci evropskega prvenstva imajo danes prost dan, jutri pa bodo prav vsi s tekmovanjem nadaljevali v osmini finala, kjer si bo naša reprezentanca preboj v četrtfinale skušala zagotoviti na obračunu z Nizozemsko. Slednja je v prvem delu izgubila proti Španiji (65:98) in Finski (53:59) ter premagala Hrvaško (98:63) in v skupini D zasedla končno 2. mesto.

»Žal smo morali priznati premoč domačinom, ki so na krilih publike leteli po igrišču. Nepotrpežljivost in neučakanost v napadu, prehitri zaključki ter slaba individualna odgovornost v obrambi je prinesla poraz. Prvenstvo se šele začenja, pot v četrfinale nas pelje mimo Nizozemske, s katero imajo fantje še od lani neporavnane račune. Pripravljeni bomo. Poiskati moramo pravo mero agresivnosti, zbranosti in potrpežljivosti, tako v napadu, kot v obrambi,« je pred nadaljevanjem tekmovanja povedal slovenski selektor Peter Markovinovič.

Evropsko prvenstvo divizije A za mladince:

Skupina C, ponedeljek, 29. julij:

GRČIJA – SLOVENIJA 72:54 (19:16, 19:14, 17:9, 17:15)

Nikolaidis 18, Georgalas 9, Sotiriou in Karampelas 8; Samar in Glas 11, Prepelič 8, Dušanič 7.

STATISTIKA

Jan Kropf

foto: FIBA

Sorodni prispevki:

Mladinci vzeli skalp evropskim podprvakom!
Mladinci odpotovali na evropsko prvenstvo

Dodaj odgovor