You are currently viewing Kam bo odšel najboljši “play” državnega prvenstva?

Kam bo odšel najboljši “play” državnega prvenstva?

V tej sezoni lige Nova KBM je med prvimi 20 najkoristnejšimi igralci moč najti le pet slovenskih košarkarjev. Med njimi je še naprej najbolj učinkovit krilni igralec Blaž Mahkovic, drugo mesto pa kljub predčasnemu izpadu iz tekmovanja še zmeraj drži organizator igre Nejc Barič.

Za 22-letnim Trboveljčanom je več kot spodbudna klubska sezona, v kateri je v dresu Zlatoroga tako v pokalnem, kot tudi v državnem prvenstvu postavil kar nekaj novih osebnih rekordov.

V obeh tekmovanjih je popravil svoje povprečje v danih točkah (14,6 in 15,9) na tekmo, v ligi Nova KBM pa izboljšal še povprečja pri količniku učinkovitosti (15,8), izsiljenih osebnih napakah (5,1), skoku (3,1) in celo blokadah (0,5), zato menimo, da je nastopil skrajni čas za njegov preskok v bolj kakovostna mednarodna tekmovanja.

Tega se najboljši organizator igre v rednem delu državnega prvenstva očitno zaveda tudi sam, saj se je po izteku triletne pogodbe za nove pridobljene izkušnje in podporo že javno zahvalil svojim soigralcem, trenerjem, navijačem in predsednici košarkarskega kluba Zlatorog, h kateremu je Barič leta 2012 prestopil iz matičnega kluba Rudar.

Jan Kropf

foto: KZS/Aleš Fevžer

Dodaj odgovor