You are currently viewing Polzelani ugnali Hrvate, Poljaki in Čehi pretrd oreh za Šenčurjane

Polzelani ugnali Hrvate, Poljaki in Čehi pretrd oreh za Šenčurjane

Po Rogaški, Heliosu, Primorski, Olimpiji in Krki so v mednarodno sezono vstopili tudi košarkarji Hopsov in Šenčurja, ki bodo v letošnji sezoni skušali mešati štrene v srednjeevropskem pokalu Alpe Adria.

Na svoji prvi tekmi so Polzelani v torek gostili hrvaški Osijek in ga porazili z 82:76, Šenčurjani pa so prav tako sinoči gostovali pri poljskih Gliwicah in izgubili z 80:98, danes pa gostovali še pri češki Sluneti in klonili z 79:106.

Varovanci Boštjana Kuharja so si zmago dokončno priborili med 36. in 38. minuto, ko so se s pomočjo 5 zaporednih točk tria Austin BurgettUrban BukovičCasey Benson oddaljili za 11 točk (75:64), izbranci Radeta Mijanovića pa so si na obeh srečanjih prvi večji zaostanek priigrali že v uvodni četrtini, ko so predvsem zaradi slabe igre v obrambi prejeli kar 32 točk (32:19 in 32:15).

Pri slovenskih predstavnikih so bili najkoristnejši igralci Američan Austin Burgett (21 točk, 8 skokov, 7 izsiljenih osebnih napak, 5 podaj in 1 blokada) ter Bosanca Ramo Rizvić (14 točk, 5 skokov, 4 izsiljene osebne napake, 3 podaje ter 1 blokada in pridobljena žoga) in Ismet Sejfić (10 točk, 5 skokov in podaj ter 1 pridobljena žoga.

STATISTIKA TEKME MED HOPSI IN OSIJEKOM
STATISTIKA TEKME MED GLIWICAMI IN ŠENČURJEM
STATISTIKA TEKME MED SLUNETO IN ŠENČURJEM

Naslednja izzivalca Polzelanov in Šenčurjanov bosta češka USK Praha in avstrijska Hallmann Vienna.

Jan Kropf

foto: alpeadriacup.com

Dodaj odgovor