You are currently viewing Čančar MVP že ob prvi zmagi

Čančar MVP že ob prvi zmagi

V elitnem državnem prvenstvu Španije se letošnjo sezono dokazuje šest slovenskih legionarjev, ki so že na uvodu tekmovanja okusili slast zmage.

Pesti stiskamo za Klemna Prepeliča in Anthonyja Randolpha (oba Real Madrid), Jako Blažiča in Kevina Pangosa (oba Barcelona Lassa), Luko Rupnika (Montakit Fuenlabrada) in Vlatka Čančarja (San Pablo Burgos).

Vsi, razen zadnjega, so prvo zmago vknjižili že v prvem kolu, Čančar pa se je prvega uspeha razveselil na sinočnji tekmi drugega kroga proti gostujoči Baskonii, ki jo je ugnal z 82:79.

Za tesno zmago je 21-letni slovenski reprezentant v 26 minutah igre prispeval 10 točk, 9 skokov, 2 podaji in 1 pridobljeno žogo, s 15 indeksnimi točkami pa bil, skupaj s še enim nekdanjim Olimpijinim igralcem, Deonom Thompsonom, imenovan celo za najkoristnejšega igralca Burgosa.

STATISTIKA TEKME MED BURGOSOM IN BASKONIO

Ostali slovenski predstavniki bodo tekmo 2. kola lige Endesa odigrali danes (Rupnik doma proti Unicaji, Blažič in Pangos v gosteh proti Manresi) oziroma jutri (Prepelič in Randolph v gosteh proti Valencii).

Jan Kropf

foto: arhiv Vlatka Čančarja

Dodaj odgovor