You are currently viewing Sobota bo v znamenju dvobojev med prvaki in podprvaki

Sobota bo v znamenju dvobojev med prvaki in podprvaki

Danes ob 19. uri bodo v ligi Nova KBM na sporedu vse preostale tekme 8. kola, v katerem bomo spremljali tudi obračuna med nekdanjimi prvaki in podprvaki slovenskega pokala.

Helios Sunsi bodo v Domžalah gostili Zlatorog, Rogaška bo v Novem mestu gostovala pri Krki, Hopsi bodo na Polzeli gostili Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo, Sixt Primorska pa bo v Šentjurju gostovala pri Šentjurju.

Vse omenjene ekipe, razen četrtouvrščenih Laščanov in devetouvrščenih Domžalčanov, na lestvici zasedajo sosednja mesta, zato lahko nocoj pričakujemo izredno izenačene dvoboje.

V vrstah gostiteljev so najkoristnejši Blaž Mahkovic (Helios; povprečno 28 točk, 9 skokov ter 1 podaja in ukr. žoga), Hrvat Jure Lalić (Krka; 15 točk, 4,8 skoka in 1,5 podaje), Američan Donovon Jack (Hopsi; 12 točk, 7,3 skoka in 1,1 ukr. žoge) in Hrvat Davor Konjević (Šentjur; 21,4 točke, 7,6 skoka in 3,1 podaje), v vrstah gostov pa so najbolj učinkoviti Američana Cleveland Thomas (Zlatorog; 16,8 točke, 6,8 skoka in 2,3 podaje) in Rashun Davis (Rogaška; 12,2 točki, 5 podaj in 2,4 skoka), Bosanca Obrad Tomić (Rogaška; 11,2 točki, 3,8 skoka in 1,2 podaji) in Ramo Rizvić (Šenčur; 10,8 točke, 5 skokov in 3,5 podaje) ter Žan Mark Šiško (Primorska; 10,1 točke, 6,9 podaje in 3,9 skoka).

Liga Nova KBM, 8. kolo:

Sobota, 8. december, ob 19. uri:

HELIOS SUNS – ZLATOROG LAŠKO

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov:
“Zlatorog s svojimi rezultati zagotovo ni zgolj presenečenje sezone, kot bi nekateri to radi predstavili. Gre za dobro sestavljeno in vodeno ekipo, z nekaj izjemnimi posamezniki, njihova trenutna uvrstitev na lestvici pa je povsem zaslužena. Mi želimo dobre predstave iz regionalne lige prezrcaliti tudi v državno prvenstvo, kjer si spodrsljajev ne smemo več privoščiti.”

Chris Thomas, trener Zlatoroga:
“Veselimo se tekme s Heliosom, ki je v zadnjih dveh tednih začel igrati tako kot želi. So zelo talentirana ekipa, ki igra doma zelo dobro. Za nas bo to ponovno velik izziv.”

KRKA – ROGAŠKA

Simon Petrov, trener Krke:
“Rogaška je vsako leto v vrhu slovenske košarke in tudi letos je tako. Zmeraj poskrbijo za dobro sestavljeno moštvo, ki ga vodi najizkušenejši trener na slovenski sceni. Imajo nekaj težav s poškodbami, a sem prepričan, da bodo tisti, ki bodo igrali, dali vse od sebe, da se dokažejo. Enako mora biti tudi z mojim moštvom. Čaka nas naporen mesec, poln težkih in pomembnih tekem, in lepo bi bilo, da ga odpremo z zmago.”

Damjan Novaković, trener Rogaške:
“Nedvomno je Krka na domačem igrišču nesporni favorit te tekme. Ima zelo kvalitetno ekipo s širino in izkušnjami. Ob tem tradicionalno težko igramo v Novem mestu. Nismo imeli dovolj časa za pripravo, saj smo se šele v petek zjutraj vrnili iz dolge poti. Če se ponudi priložnost za presenečenje, bomo to poskusili izkoristiti.”

HOPSI – ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:
“V goste k nam prihaja izkušena ekipa Šenčurja, ki je v zadnjih tekmah pokazala velik napredek v igri. Naša glavna naloga bo zaustaviti centre Šenčurja, verjamem pa, da bomo s pomočjo naših zvestih navijačev prišli do pozitivnega rezultata.”

Rade Mijanović, trener Šenčurja:
“Ekipa Hopsov v svoji domači dvorani igra z veliko mero strasti, za kar so zaslužni tudi njihovi zvesti navijači. Za nas bo to zahtevno gostovanje. Mi smo dobro pripravljeni in veselimo se novega izziva.”

ŠENTJUR – SIXT PRIMORSKA

Jakša Vulić, trener Šentjurja:
“Pred nami je tekma z enim od favoritov lige Nova KBM in hkrati vodečo ekipo regionalnega tekmovanja. Gre za izkušeno in dobro vodeno ekipo, s po dvema dobrima igralcema na vsakem položaju. Pariramo jim lahko s kolektivno igro, tako v obrambi kot v napadu, ob dobri podpori navijačev pa bomo iskali priložnost za zmago.”

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Gostovanja v Šentjurju so vedno zahtevna. Tamkajšnji prvoligaš se trenutno nahaja pri vrhu lestvice in je imel dovolj časa za pripravo na sobotno tekmo. Mi smo bili tu nekoliko prikrajšani, saj bomo tekmo odigrali po manj kot 48 urah od zadnjega preizkusa v regionalni ligi. Ne glede na to smo trdno odločeni, da se iz gostovanja vrnemo z novo zmago.”

Jan Kropf

foto: Sixt Primorska

Sorodni prispevki: Olimpija po vseh težavah znova na vrhu

Dodaj odgovor