You are currently viewing Ljubljančani samo še zmago oddaljeni od naslova

Ljubljančani samo še zmago oddaljeni od naslova

Ljubljanski Tivoli je gostil drugo finalno tekmo Lige Nova KBM med ekipama Cedevite Olimpije in Kansai Helios Domžal. Ljubljančani so si znova zmago (80:73) priigrali v zaključku srečanja.

Košarkarje Cedevite Olimpije le še zmaga loči od 21. naslova državnega prvaka. V finalni seriji Lige Nova KBM proti Kansai Heliosu vodijo z 2:0. Danes v dvorani Tivoli so tako kot pred 48 urami v Domžalah slavili s sedmimi točkami razlike.

Tretja tekma finala bo v sredo, 29. maja ob 20. uri v Domžalah.

Cedevita Olimpija se hkrati poteguje za četrti zaporedni naslov v Ligi Nova KBM in tretjo lovoriko v tej sezoni, potem ko je že osvojila slovenski superpokal in Pokal Spar.

Domžalčani sedmič igrajo v finalu državnega prvenstva, tretjič zaporedoma, doslej pa so dvakrat dvignili pokal – 2007 in 2016.
Ljubljančani so tudi v drugo potrdili vlogo favorita. Zasedbo iz Domžal, ki je večino tekme odigrala s sedmimi igralci, so dokončno zlomili šele v zadnjih minutah.

Štiri minute pred iztekom časa so gostje vodili z 71:68, nato pa so gostitelji naredili delni izid 8:0 in zanesljivo prišli do druge zmage.

Najboljši strelec pri Cedeviti Olimpiji je bil kapetan Jaka Blažič z 22 točkami (met iz igre 8:15), največ točk za Kansai Helios pa je prav tako dosegel kapetan Blaž Mahkovic, prav tako 22 (met iz igre 7:21).

Jan Kropf

foto: KK Cedevita Olimpija/Tine Ružič