You are currently viewing Helios za nadaljevanje serije, Olimpija po naslov

Helios za nadaljevanje serije, Olimpija po naslov

Finalna serija Lige Nova KBM se približuje koncu, do konca sezone bodo odigrane še maksimalno tri tekme. V kolikor bo Cedevita Olimpija v sredo slavila v Domžalah, bo osvojila 21. naslov državnih prvakov.

Moštvi Cedevite Olimpije in Kansai Helios Domžal sta odigrali že dve finalni tekmi Lige Nova KBM. Oba obračuna sta pripadla aktualnim prvakom, zmagi pa so si priigrali v zaključkih tekem.

V sredo ob 20.00 bo v športni dvorani Domžale odigrana tretja tekma finalne serije, z zmago pa si lahko Cedevita Olimpija zagotovi 21. naslov državnih košarkarskih prvakov.

Najboljši strelec prvega finalnega obračuna je bil z 20 točkami Alen Omić, na drugi tekmi se je v napadu izkazal kapetan Jaka Blažič, ki je zbral 22 točk. Kapetan Domžalčanov Blaž Mahkovic je na prvi tekmi zbral 15 točk, medtem ko jih je v Tivoliju prispeval 22. Prva tekma se je končala z rezultatom 87:94, drugo pa so Ljubljančani dobili z 80:73.

Damjan Novaković, trener KK Kansai Helios Domžale:

“Resnično smo garali prvi dve tekmi finala proti Cedeviti Olimpiji. Fantje so res odlično dali vse od sebe, a obe tekmi izgubili na podoben način, v sami končnici. Jasno je, da bo tudi naslednja tekma podobna. Naš problem ostaja s centri pod košem, ki jih trenutno nimamo. Poskusili jim bomo omejiti skok v napadu kolikor bo le mogoče. Vseeno verjamem, da bo ekipa dala vse od sebe in poskušala odigrat tako dobro, kot je do zdaj.”

Zoran Martić, trener KK Cedevita Olimpija:

“Na tretji tekmi v Domžalah pričakujem podobno tekmo, kot sta bili prvi dve tekmi v seriji. Nikakor si ne želimo, da se serija vrne v Tivoli.”

Jan Kropf

foto: KZS

Dodaj odgovor