PRAVNA IZJAVA

Zahvaljujemo se vam za vaš obisk na tem spletnem mestu.

PIŠKOTKI

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki se prek spletnega mesta shrani na trdi disk vašega računalnika. Piškotki ne vplivajo na delovanje vašega računalnika in ne vsebujejo virusov. Piškotki z našega spletnega mesta niso namenjeni zbiranju kakršnih koli vaših osebnih podatkov. S pomočjo nastavitev v brskalniku lahko uporabo piškotkov kadarkoli onemogočite. Praviloma se piškotki na našem spletnem mestu uporabljajo samo v času veljavnosti seje za namene anonimnih, statističnih ocen in za namene izboljšanja prijaznosti do uporabnika.

UPORABA IN VAROVANJE PODATKOV

Pri uporabi naših spletnih strani in drugih storitev vas bomo morda prosili za vaše osebne podatke. Posredovanje teh podatkov je prostovoljno. Osebne podatke, ki jih vnesete na spletnih straneh slovenska-kosarka.com, bomo uporabili izključno v obveščevalne namene. Podatkov nikoli ne posredujemo tretjim osebam.

Kako zbiramo vaše osebne podatke?
Slovenska-kosarka.com osebne podatke med drugim obdeluje v naslednjih primerih:
• če se na nas obrnete neposredno, na primer prek spletne strani in zahtevate informacije o našem delovanju;
• če se odzovete na naše akcije ali vnesete podatke na naši spletni strani;
• če nam vaše osebne podatke posredujejo tretje osebe;

Če ste mlajši od 16 let, nam osebne podatke posredujte le, če imate za to dovoljenje starša ali skrbnika. Vljudno vas prosimo, da nam pomagate ohranjati ažurnost podatkov tako, da nam sporočite vsako spremembo svojih kontaktnih podatkov.

Katere podatke o vas lahko zbiramo?
Prek različnih storitev in kontaktnih kanalov, opisanih v tem obvestilu, se lahko o vas zbirajo naslednje vrste podatkov:
• Kontaktni podatki – ime, naziv, začetnice, naslov, telefonske številke, elektronski naslov.
• Osebni podatki – datum rojstva, poklic, delodajalec.
• Uporaba spletne strani in komunikacije – način, na katerega uporabljate naše spletne strani in/ali odpirate oziroma posredujete naša sporočila, vključno s podatki, zbranimi s piškotki in drugimi tehnologijami za sledenje.

Kako so lahko podatki o vas uporabljeni?
Uporaba osebnih podatkov mora v skladu s pravom EU temeljiti na eni od predvidenih pravnih “podlag”. Za vsako uporabo osebnih podatkov, ki je opredeljena v tem obvestilu, moramo navesti pravno podlago na kateri vršimo uporabo.
Podpora članom in simpatizerjem – za pošiljanje novic in ponudb.
Slovenska-kosarka.com zbira Kontaktne podatke, Osebne informacije ter Podatke o uporabi spletne strani.

Kako varujemo vaše osebne podatke?
Uporabljamo vrsto varnostnih ukrepov, da zaščitimo in zagotavljamo varnost, celovitost in dostopnost vaših podatkov in informacij.

Čeprav pri prenosu podatkov prek spleta ali spletne strani ni mogoče zagotoviti popolne zaščite pred kibernetskimi napadi, si z našimi podizvajalci prizadevamo izvajati elektronske in postopkovne zaščitne ukrepe za zaščito vaših podatkov v skladu z veljavnimi zahtevami glede varstva podatkov. Med drugim uporabljamo tudi naslednje ukrepe:

• strogo omejen osebni dostop do vaših podatkov glede na potrebo po seznanitvi in izključno za navedeni namen,
• stalno spremljanje dostopa do sistemov IT za odkrivanje in preprečevanje zlorabe osebnih podatkov.

Kako dolgo hranimo vaše podatke?
Podatke hranimo zgolj toliko časa, kot je potrebno za izpolnitev namena, za katerega je bila dana privolitev. Dostop do vaših podatkov smo omejili na tiste osebe, ki jih potrebujejo za zadevni namen.

V zvezi z vašimi podatki, ki se uporabljajo za obveščanje, lahko vaše podatke za ta namen hranimo [do nadaljnjega] po datumu, ko smo prejeli vašo zadnjo privolitev, ali po datumu, ko ste nazadnje odgovorili na našo komunikacijo (razen v primeru odklonitve prejemanja nadaljnjih sporočil).

Vzpostavitev stika z nami, vaše pravice do varstva podatkov in vaša pravica do pritožbe pri organu za varstvo podatkov.

Pravico imate:
• da od nas zahtevate, da vam zagotovimo nadaljnje podrobnosti o tem, kako uporabljamo vaše podatke,
• da dostopate do vaših osebnih podatkov in kopije podatkov, ki ste nam jih posredovali,
• da prejmete osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki,
• da od nas zahtevate, da posodobimo vse netočnosti v podatkih, ki jih hranimo,
• da od nas zahtevate, da izbrišemo vse podatke, za uporabo katerih nimamo več zakonite podlage.

Če imate kakršnakoli vprašanja v zvezi z našo uporabo vaših podatkov na pišite na elektronski naslov
info@slovenska-kosarka.com.