You are currently viewing Šentjur razkril tretjo, Zlatorog pa četrto okrepitev

Šentjur razkril tretjo, Zlatorog pa četrto okrepitev

Štajerska prvoligaška košarkarska kluba Šentjur in Zlatorog sta po zamenjavi glavnega trenerja njune članske ekipe začela pridno polniti seznam svojih igralcev.

V Šentjurju je po krilnem centru Ivanu Držiću in branilcu Janu Rebcu novi varovanec Saše Dončića postal ameriški organizator igre Tadric Jackson, v Laškem pa je po ameriškem branilcu Kalebu Josephu, njegovem rojaku in centru DaJuanu Colemanu ter črnogorskem branilcu/krilu Petru Kusovcu novi izbranec Robija Ribežla postal krilo Matic Grušovnik.

Zadnjo sezono se je Tadric preizkušal v Luksemburgu pri Conternu, za katerega je zaigral na vsega 4 tekmah državnega prvenstva in v povprečno 29 minutah dosegal 24 točk, 3,3 podaje, 3 skoke in 2,3 pridobljene žoge, prav tako 24-letni Matic pa je prejšnji dve sezoni preživel pri Celju.

Pri slednjem je v minuli sezoni druge slovenske košarkarske lige nastopil na 28 srečanjih in v povprečno 30 minutah beležil 17,9 točke, 7,6 skoka, 1,6 podaje in 1 pridobljeno žogo, s čimer se je na lestvici najkoristnejših igralcev lige zasidral na izvrstnem 4. mestu.

Jan Kropf

foto: KK Šentjur

Sorodni prispevki:

Zlatorog ostaja zvest tradiciji
Šentjur oznanil svojo prvo okrepitev

Dodaj odgovor